Navigera rätt i djungeln av flyttfirmor

Eftersom det finns väldigt många aktiva flyttfirmor på marknaden är det inte helt enkelt att hitta en riktigt bra. Men genom att faktiskt göra vissa kontroller och jämföra olika alternativ kan du komma långt. Med bra research är det enklare att sålla bland alla flyttfirmor, kolla även flyttfirma pris.

När du ska flytta underlättar du hela flytten genom att anlita en flyttfirma. Men utbudet av flyttfirmor är enormt och det är inte helt lätt att hitta den där aktören som uppfyller dina krav. Men för att öka chanserna för att hitta rätt och bli nöjd kan du med fördel jämföra olika flyttfirmor mot varandra.

Boka flytthjälp i god tid
En viktig sak när du ska boka flytthjälp är att börja göra din efterforskningar i god tid. Vid vissa perioder på året samt i början och slutet av en månad är trycket på flytthjälp större. För att säkerställa att du faktiskt får hjälp av den flyttfirma du önskar är det bra att vara ute i god tid. Ett riktmärke är att boka flyttfirma minst 30 dagar innan det är dags för flyttlasset att gå.

Flytta ihop

Begär in offerter från flera flyttfirmor
För att kunna göra ett bra val är det viktigt att ta in offerter från flertalet flyttfirmor. Du kan ta in 3-4 offerter från olika aktörer. När du har offerterna kan du jämföra dem. Se vilken flyttfirma som erbjuder det bästa priset för de tjänster de utför. Det billigaste är i detta fall inte alltid det bästa. Det är bättre att kolla vad du får för pengarna. En flyttfirma tar antingen betalt per timme eller erbjuder ett fast pris. Det bästa är att ha fast pris. Då vet du hur mycket flytten kommer att landa på. En flyttfirma får inte höja ett fast pris mer än 15 procent. Tänk på att alltid läsa det finstilta om det skulle kunna tillkomma några extra avgifter. På detta sätt säkerställer du att inte få en chock när fakturan kommer.

Kontrollera flyttfirmorna
En flyttfirma behöver ha ett trafiktillstånd för att utföra flyttar. Det är en god idé att faktiskt kontrollera att flyttfirman har ett sådant. Innan du skriver på ett avtal ska du helst kontrollera att företaget betalar F-skatt och att företaget inte har skulder eller har begärts i konkurs. Flyttfirman bör även ha försäkringar som täcker eventuella skador.

Minska risken för konflikter med skriftliga avtal
När du lyckats hitta en flyttfirma som faller dig i smaken är det dags att skriva ett avtal. Avtalet ska vara skriftligt för att undvika problem. Priset och vad som ingår i priset ska stå med. Ju tydligare avtalet är skrivet desto mindre är risken att det kommer att uppstå en konflikt.