5 tips när du ska välja städfirma

Oavsett om du ska anlita en städfirma för hemstädning, flyttstädning, storstädning eller fönsterputs är det viktigt att du väljer en som du känner dig trygg med. Det gäller naturligtvis även för dig som vill ha en städfirma till kontoret eller som vill ha hjälp i fastigheten. Idag är det mycket vanligt att anlita professionell städhjälp för olika ändamål och intresset ökar för varje dag som går.

Har du bestämt dig för att ta hjälp med städningen finns det flera saker som är viktiga att tänka på. Det är inte alla städfirmor som fungerar på samma sätt och inte alla som erbjuder samma pris eller villkor. Därför är det viktigt att du rannsakar städfirmorna som finns i ditt område innan du gör ditt val. Detta är extra viktigt om du har valt städning på en återkommande basis där du skriver på ett avtal med uppsägningstid.

Hitta den bästa städfirman med våra tips
Vi har samlat fem tips som alla bör använda för att hitta en städfirma som verkligen passar. Här nedan listar vi vilka de är, så att din beslutsprocess blir enklare och ditt resultat blir som du förväntat dig.

1. Jämför offerter och innehåll

Vi vet att du troligtvis hört att du ska jämföra städfirmor innan du väljer, men sanningen är att det är värt att nämna igen. Genom att ta in offerter från flera olika företag kan du se hur priseNoggrann städpersonalrna skiljer sig, samtidigt som du får bättre koll på innehållet i den städtjänst du är intresserad av.

2. Välj bara städfirmor med F-skatt

Utan F-skatt kan du inte använda RUT-avdraget för att sänka dina kostnader. Se därför till att du bara väljer städföretag som är registrerade för F-skatt. Detta kan du kontrollera genom att kontakta företaget eller titta på internet, t.ex. under bolagsinformation.

3. Recensioner och omdöme

Vad säger tidigare kunder om städfirman? Hur är deras upplevelse och finns det några återkommande problem som företaget verkar ha? Hur fungerar det när det kommer till personal och hur besvarar städfirman eventuell kritik?

4. Personalomsättning

Hög personalomsättning är oftast ett bevis på att verksamheten inte fungerar optimalt och anställda inte är nöjda. För dig som kund kan det innebära att du inte alltid får samma personal vid dina städtillfällen eller att du ständigt får olika kontaktpersoner på kontoret.

5. Avtal och försäkringar

En seriös städfirma ska kunna erbjuda en komplett försäkring som ger dig ett bra skydd om olyckan skulle vara framme. Titta på vilken eller vilka försäkringar som företaget har och kontrollera även avtal. När du anlitar städfirman ska ett avtal alltid upprättas för båda parter, samt kvittens signeras om du planerar att lämna över nycklar. Nyckelöverlämning är vanligt förekommande för de som inte har möjlighet att närvara vid städtillfället.